Werkt in heel Vlaanderen
Al meer dan10.000 tanks geliquideerd
Familiebedrijf

Vragen over hardschuim opvul hars???

Is het gebruikte schuim niet te licht zodat de tank kan naar boven komen ? 

Neen, hardschuim heeft een eigen gewicht van 95 kg per m³ dit is voldoende om de tank onder de grond te houden, trouwens een tank die al jaren in de grond zit wordt aangezogen door het grondwater en komt nooit omhoog de tank zit als het ware vastgezogen in de grond vergelijkbaar met een lege emmer die in de modder zit. Trouwens wanneer u zonder mazout zit komt de tank toch ook niet omhoog?

Is een andere vulling niet beter (of goedkoper)?

Wanneer je een tank vult met zand of beton komen er zware vrachtwagens bij te pas en eventueel extra pompwagens om het zand of beton te verpompen naar de tank, dit is  omslachtiger, duurt langer en is duur !In de verste rondingen van de tank bestaat de kans dat de tank niet gevuld is en kunnen er grondverzakkingen optreden. Wanneer zand nat wordt zal het verzakken.

Tankslag in uw regio!

Bekijk wanneer wij in uw buurt zijn…

 

Klik hier

Het hardschuim zal gelijkmatig vanaf achteraan de tank opvullen ,de hardheid is instelbaar ter plaatsen. Wij kunnen het schuim zo hard maken als je zelf wil.

Met 55 ltr hardschuim kan je een kubieke meter hardschuim maken.

Wat wanneer de tank na het vullen toch verwijderd wordt? 

Hardschuim is achteraf vrij eenvoudig te verwijderen, hetzij manueel (versnijden en brokken afbreken) hetzij met hogedruk waterstraal (500bar en hoog debiet) waardoor de schuimstructuur volledig wordt verbroken. Het hardschuim hars is zeer milieuvriendelijk en inert. Hardschuim hars is een aminoplast hars op basis van ureum en kan gratis ingeleverd worden indien u later beslist om de tank door Piva oil te laten verwijderen. Je kan de tank zonder problemen uit de grond trekken. In tegenstelling met zand of beton, waarbij  er zeer veel gewicht aan afval ontstaat en het zeer omslachtig is om het zand uit de tank te halen of een brok beton van bv 5m³ te verpulveren. Door het gewicht kan de tank nog moeilijk uit de grond gehesen worden wanneer het zand of beton nog aanwezig is in de tank.

Is er nog een ander schuim dat gebruikt wordt om tanks op te vullen?

Ja, nog steeds wordt veel Pur of Polyuretaan schuim gebruikt om tanks op te vullen. Pur is chemisch en het wordt steeds moeilijker om werknemers te vinden die met Pur willen werken omdat  bij het verspuiten van PUR schadelijke stoffen vrijkomen. Pur is ook moeilijk te recycleren. Pur zet te snel uit waardoor de tank op het verste punt van het pistool niet is opgevuld.

Hardschuim is milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar, hardschuim hars wordt na bewerking terug op de markt en komt niet op de afvalberg, onze werknemers hebben geen veiligheidsmaskers en filters nodig om het schuim in de tank te spuiten ,er is dus totaal geen gevaar voor milieu en gezondheid.

Hardschuim schuim wordt achteraan de tank geïnjecteerd zodat ook daar de tank steeds 100 % vol zit.

10 Voordelen van hardschuim.


1.Wij werken met een compacte hardschuim installatie dewelke in een kleine camion of bestelwagen kan geplaatst worden, dus  geen zware vrachtwagens meer op uw oprit die zorgen voor verzakkingen en weg versperringen.

2. Het hardschuim hars heeft een eigen gewicht van 95kg/m³ zodat de tank nooit omhoog komt bij hoog grondwater.

3. De harsinstallatie produceert 1m³ harsschuim uit 55 ltr hars en dit in 3 minuten .De tank wordt voor 100% opgevuld.

4. Het hardschuim eind product  is geurloos niet chemisch en laat geen vlekken na op beton of andere verhardingen en dus ook bij eventueel morsen snel opgekuist!

5.Wanneer de tank na verloop van tijd toch verwijdert wordt is dit geen probleem.

6. Hardschuim is milieuvriendelijk en inert.

7.Hardschuim komt niet op de afvalberg terecht!

8. De hardheid van het schuim kan ter plaatse handmatig worden ingesteld afhankelijk van de ballast (parking,onder woning of gazon, tuin).Drukvastheid vanaf 8000 kg /m³.

9.Hardschuim is de natuur …en wordt ook gebruikt als substraat in de glastuinbouw.

10.Ons personeel en hoeft geen veiligheidsmaskers meer te dragen en te vrezen voor hun gezondheid !!!!

Piva Oil