Werkt in heel Vlaanderen
Al meer dan10.000 tanks geliquideerd
Familiebedrijf

Vragen over Biofill opvulhars ?

Is het gebruikte Biofill hars niet te licht zodat de tank kan naar boven komen ?

Neen, Biofill hars heeft een eigen gewicht van 150 kg per m³ dit is voldoende om de tank onder de grond te houden, trouwens een tank die al jaren in de grond zit wordt aangezogen door het grondwater en komt nooit omhoog de tank zit  als het ware vastgezogen in de grond vergelijkbaar met een lege emmer die in de modder zit. Trouwens wanneer u zonder mazout zit komt de tank toch ook niet omhoog?

Is een andere vulling niet beter (of goedkoper)?

Wanneer je een tank vult met zand of beton komen er zware vrachtwagens bij te pas en eventueel extra pompwagens om het zand of beton te verpompen naar de tank, dit is  omslachtiger ,duurt langer en is duur ! In de verste rondingen van de tank bestaat de kans dat de tank niet gevuld is en kunnen er grondverzakkingen optreden. Wanneer zand nat wordt zal het verzakken na enige tijd.

Tankslag in elke gemeente van Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg

Wij organiseren elke maand een groepsaankoop in elke provincie

Bekijk wanneer wij in uw buurt zijn…

Neem contact op!

Biofill zal gelijkmatig vanaf achteraan de tank opvullen ,de hardheid is instelbaar ter plaatsen. Wij kunnen het schuim zo hard maken als je zelf wil. Geen grote logge machines meer nodig om de werken uit te voeren. De Biofill centrale is compact en kan zelfs in een camionette geïnstalleerd worden. Kleine logistiek, met 55 liter Biofill kan je een kubieke meter hardschuim maken.

Wat wanneer de tank na het vullen  toch verwijdert wordt?

Biofill is achteraf vrij eenvoudig te verwijderen, hetzij manueel (versnijden en brokken afbreken) hetzij met hogedruk waterstraal waardoor de schuimstructuur volledig wordt verbroken. Het Biofill hars is zeer milieuvriendelijk en inert. Biofill hars is een aminoplast hars op basis van ureum en kan gratis ingeleverd worden indien u later beslist om de tank door Piva oil te laten verwijderen. Je kan de tank zonder problemen uit de grond trekken. In tegenstelling met zand of beton, waarbij  er zeer veel gewicht aan afval ontstaat en het zeer omslachtig is om het zand uit de tank te halen of een brok beton van bv 5m³ te verpulveren. Door het gewicht kan de tank nog moeilijk uit de grond gehesen worden wanneer het zand of beton nog aanwezig is in de tank.

Is er nog een ander schuim dat gebruikt wordt om tanks op te vullen?

Ja,  PUR (Polyurethaan) schuim maar PUR is een isolatiemateriaal en is chemisch en heeft een hoge co² uitstoot. Het is moeilijker om werknemers te vinden die met Pur nog willen werken omdat  bij het verwerken van PUR schadelijke stoffen vrijkomen. Pur is ook moeilijker te recycleren.

Biofill schuim wordt achteraan de tank geïnjecteerd zodat ook daar de tank steeds 100 % vol zit.

Biofill logo

De 10 belangrijkste voordelen

1. Het is een compacte Biofill installatie dewelke in een kleine camion of bestelwagen kan geplaatst worden, dus  geen zware vrachtwagens meer op uw oprit die zorgen voor verzakkingen en weg versperringen.

2. Biofill hars is niet chemisch maart biologisch.

3. Snelle interventie !De harsinstallatie produceert 1m³ harsschuim uit 55 ltr hars en dit in 3 minuten .De tank wordt voor 100% opgevuld

4. Het Biofill eind product  laat geen vlekken na op beton of andere verhardingen en dus ook bij eventueel morsen snel opgekuist!

5.Biofill is composteer baar onder composteringscondities(60°en Hydrolyse).

6. Biofill is Biologisch ,milieuvriendelijk en inert.

7.De hardheid van het Biofill schuim kan ter plaatse handmatig worden ingesteld afhankelijk van de ballast (parking, onder woning of gazon, tuin).

8. Biofill hars wordt ook gebruikt voor allerhande toepassingen zoals het opvullen van holle ruimten, oude riool leidingen  opvullen, verzakte vloeren liften, ,verstevigen van dijken ,Biofill agro kan gebruikt worden als substraat in de glasteeltbouw, aanleggen van groene daken, groene muren …..

9.Biofill hars absorbeert de nog aanwezige stookolie in de tank en laat het nooit meer los in de natuur.

10. Ons Personeel hoeft geen veiligheidsmaskers meer te dragen en te vrezen voor hun gezondheid ?Dit zegt veel over de zuiverheid van het product!!!!

 

Mail ons indien interesse via [email protected] of vraag uw offerte aan .

Misschien zoekt u:

Tank opvullen

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.

Tank verwijderen

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.

Verpompen stookolie

Bij elke bovengrondse of ondergrondse stookolietank neutralisatie of sanering hoort een optimale reiniging van de tank.

Piva Oil